Jump to content


- - - - -

A Maklumat Membeli-belah


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 PChockalingam

PChockalingam

    Online Vastu Consultant

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 posts
  • Locationchennai

Posted 13 June 2013 - 09:46 AM

Perkara-perkara penting yang perlu diperhatikan sebelum membeli rumah atau tanah:

Kita mesti menilai jika tanah itu kita merancang untuk membeli adalah Pertama, Kedua, gred ketiga atau keempat dan Kedai, Kilang, Kompleks, Apartments, Dewan Perkahwinan atau mana-mana bangunan besar lain.
Kita mesti tahu persekitaran yang ditubuhkan sebelum membeli.
Yang penting kita mesti melihat tanah itu adalah persegi atau segi empat tepat atau bengkok / sudut.
Mesti lihat jika terdapat skop yang meninggalkan ruang yang cukup ke langit apabila kita merancang untuk membina sebuah rumah.
Kita boleh membeli tanah yang bersempadan dengan tanah kami, jika ia datang untuk dijual. Mesti lihat kerana itu kita akan menjadi gerbang buruk?
Kita perlu mengambil kira jika membeli tanah bersebelahan akan membawa baik atau buruk kepada kami
Apabila kita pergi ke jualan sebahagian daripada tanah kita, kita perlu mengambil kira yang sebahagian yang baik, yang sebahagian yang buruk kepada kita jualan pos.
Kita mesti melihat jika jalan / jalan mempunyai apa-apa kesan ke atas tanah itu.
Kita mesti melihat jika terdapat vastu mulia dan tinggi amat diperlukan / bahagian yang lebih rendah berhampiran tanah. Kita perlu mengambil kira sebelum membeli tanah itu.
Kita mesti melihat jika ada aliran air berhampiran rumah adalah. Jika mereka berada di sana, kita mesti mempertimbangkan jika kita boleh membeli rumah.
Jika jalan raya atau jalan berakhir di rumah, kita boleh membeli rumah itu? Seperti ini, kita perlu mengambil kira semua sudut sebelum kita membuat keputusan untuk membeli atau menjual rumah.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users